Kursutbud

Nedan finner du de kurser som Torsås Brukshundklubb kan erbjuda. Valp och allmänlydnadskurser startar kontinuerligt. Övriga kurser startar vår respektive hösttermin under förutsättning att det finns instruktörer att tillgå till varje kurs samt tillräckligt antal deltagande.

För att gå kurs hos oss behöver du vara medlem i Torsås Brukshundklubb. Så här blir du medlem

 

Valpkurs/Grundkurs

Grundläggande kommunikation mellan hund och förare samt hundens skötsel och hälsa. Hundens behov av aktivering samt hunden och lagen.

Kursen vänder sig till valp från 8 veckor till 6 månader. Grundkurs vänder sig även till dig med en hund som är äldre än 6 månader men som inte gått valpkurs.

 • 800kr
 • Kurslitteratur finns för den som vill för 250kr.

Fortsättningskurs – Allmänlydnad 1

Kursens mål: att utveckla en god kontakt och relation mellan hund och förare.  Nå den grundläggande vardagslydnad som alla hundar bör ha. Vi tränar bland annat kontakt, inkallning, gå fint i koppel, hundmöten och litet nosarbete i form av enklare spår och uppletande av föremål/godis. Vi tränar även med olika störningar.  Den här kursen kan du gå så många gånger du vill.

 • 800kr

Fortsättningskurs Allmänlydnad 2

Där du och hunden kan fortsätta att träna lydnad. Kursen vänder sig till dig som vill aktivera din hund men inte är mogen/intresserad av att tävla men vill bättra på grundlydnaden och för de som vill börja träna tävlingsmoment.

 • 800kr

Specialsök / Nosework

Specialsök/Nosework är det senaste tillskottet i kursutbudet. I kursen lär föraren hunden att leta efter och finna en specifik doft.  Kursen passar alla förare, barn, äldre och personer som har svårt att röra sig.
Alla typer av hundar är välkomna, gamla som unga.

 • 900kr

Fortsättningskurs – Tävlingsgrundande aktiviteter

Där du och hunden kan fortsätta att bygga på lydnaden från allmänlydnadskursen. Kursen vänder sig till dig som vill träna in moment under lekfulla former. Du vill ha stadga och följsamhet oavsett om du senare väljer att träna för att tävla lydnad, bruks, rally eller agility – eller för att ytterligare bygga på grundlydnaden.

 • 800kr

Viltspår (endast vårtermin)

En kurs för dig som vill lära din hund att spåra skadat vilt. Målet med kursen är att hunden ska ha färdigheter nog att genomföra ett anlagsprov. Startar endast på våren vid fulltecknad kurs.

 • 900kr

Agility Nybörjare

För att gå kursen måste hunden vara 12 månader. Målsättningen är, att efter kursens slut ha provat på alla hinder och enkla kombinationer. Vi jobbar med hunden lös på agilityplanen så hunden behöver kunna vara lös bland andra hundar.

 • 800kr

Agility Fortsättning

Mer hinderträning och mer kombinationer, även teori om tävling. Hunden skall ha provat alla hinder. Krav är att kunna föra hunden lös, samt att ha gått Agility nybörjare.

 • 800kr

Rallylydnad

Förkunskaper: genomförd valpkurs. Här får man lära sig dom olika momenten (skyltarna) i rallylydnad. Kursen innehåller både praktik och teori.

 • 800kr

Spårkurs Nybörjare

Denna kurs vänder sig till dig som är nybörjare och vill lära dig spåra med din hund. Spår innebär att hunden i lina, följer ett spår som en människa gått. Vi tränar både på öppen mark och i skog.

 • 900kr

Kort spårkurs

 • 500kr

Sökkurs Nybörjare

Personsök går ut på att hunden ska hitta en människa  i terrängen. Det behövs inga förkunskaper men du måste kunna ha din hund lös och den måste komma på inkallning.

 • 900kr

Tävlingslydnad

För dig som är vill tävla med din hund. En lämplig fortsättning för dig som gått Allmänlydnad och/eller Tävlingsgrundande lydnad. Här tränar vi ren momenträning. OBS! Denna kurs startar enbart när det finns instruktör att tillgå!

 • 800kr