20150609_192508

Den 26 februari 1980 startades klubben som hundklubb, men blev strax därefter brukshundklubb. Mannen bakom klubbens bildande var Åke Sjöholm från Bergkvara. Han tyckte att det borde finnas en klubb på nära håll, då det annars blev många mil att pendla varje vecka för att träna hund. Den närmsta klubben var ju Kalmar Brukshundklubb. Åke satt in en annons i dagstidningen och efterlyste intresserade hundmänniskor, och det blev en god uppslutning.

20150609_192751

Styrelse bildades, sedan tog det inte lång tid förrän man drog igång kursverksamhet. Den 8 november 1981 fick klubben sin efterlängtade klubbstuga i Applerum, vid den tidpunkten hade man 120 medlemmar. Klubbstugan har sedan dess blivit tillbyggd och renoverad, man har även byggt en altan.

Medlemmar
I dagsläget har klubben cirka 200 medlemmar men vi hoppas på att fler ska hitta till oss. Till vår klubb är alla välkomna, gammal som ung, blandras eller renrasig hund. Klubbens målsättning är att du och din hund ska fungera ihop och trivas. När man är medlem i en klubb så träffar man olika människor och olika hundraser och man kan utbyta erfarenheter med varandra.

På klubben kan man gå kurs och lära sig mer om sin vän. Fullärd blir man nog aldrig. Det är ju även trevligt att träna ihop med andra. På klubben finns det få instruktörer men de vi har gör allt för att hjälpa just dig. Men vår målsättning är att vi skall kunna utbilda fler.

Torsås Brukhundklubb logotypKlubbfärger och logotyp
Klubbens färger är grått, svart, rött. Vilka går igen i vårt klubbmärke.

Nu finns möjlighet att få klubbmärket broderat på det plagg du själv önskar. Det finns framtaget brodyr att sätta på ryggen, ett mindre märke på ärmen eller var du själv vill. Du kan också få ditt namn broderat. Du får lämna in de plagg som du vill ha brodyr på, så ordnar klubben transport till och från firman. Prov på hur brodyret ser ut finns på klubben. OBS Priserna bygger på minst elva plagg vid varje tillfälle.

>> Priser finns att se i följande PDF-dokument.