Kursutbud

Nedan finner du de kurser som Torsås Brukshundklubb kan erbjuda. Valp och allmänlydnadskurser startar kontinuerligt. Övriga kurser startar vår respektive hösttermin under förutsättning att det finns instruktörer att tillgå till varje kurs samt tillräckligt antal deltagande.

För att gå kurs hos oss behöver du vara medlem i Torsås Brukshundklubb. Så här blir du medlem

 

Valpkurs/Grundkurs

Grundläggande kommunikation mellan hund och förare samt hundens skötsel och hälsa. Hundens behov av aktivering samt hunden och lagen.

Kursen vänder sig till valp från 8 veckor till 6 månader. Grundkurs vänder sig även till dig med en hund som är äldre än 6 månader men som inte gått valpkurs.

 • 800kr
 • Kurslitteratur finns för den som vill för 250kr.

Fortsättningskurs – Allmänlydnad 1

Kursens mål: att utveckla en god kontakt och relation mellan hund och förare.  Nå den grundläggande vardagslydnad som alla hundar bör ha. Vi tränar bland annat kontakt, inkallning, gå fint i koppel, hundmöten och litet nosarbete i form av enklare spår och uppletande av föremål/godis. Vi tränar även med olika störningar.  Den här kursen kan du gå så många gånger du vill.

 • 800kr

Fortsättningskurs Allmänlydnad 2

Där du och hunden kan fortsätta att träna lydnad. Kursen vänder sig till dig som vill aktivera din hund men inte är mogen/intresserad av att tävla men vill bättra på grundlydnaden och för de som vill börja träna tävlingsmoment.

 • 800kr

Fortsättningskurs – Tävlingsgrundande aktiviteter

Där du och hunden kan fortsätta att bygga på lydnaden från allmänlydnadskursen. Kursen vänder sig till dig som vill träna in moment under lekfulla former. Du vill ha stadga och följsamhet oavsett om du senare väljer att träna för att tävla lydnad, bruks, rally eller agility – eller för att ytterligare bygga på grundlydnaden.

 • 800kr

Specialsök / Nosework

Specialsök/Nosework är det senaste tillskottet i kursutbudet. I kursen lär föraren hunden att leta efter och finna en specifik doft.  Kursen passar alla förare, barn, äldre och personer som har svårt att röra sig.
Alla typer av hundar är välkomna, gamla som unga.

 • 900kr

Viltspår (endast vårtermin)

En kurs för dig som vill lära din hund att spåra skadat vilt. Målet med kursen är att hunden ska ha färdigheter nog att genomföra ett anlagsprov. Startar endast på våren vid fulltecknad kurs.

 • 900kr

Valpagility 

Kortkurs på 4 ggr för hundar mellan 6 och 12 månader. Vi lägger värdefulla grunder inför fortsatt träning i agility. Vi tränar på tunnlar, att runda hinderstöd, extern belöning mm. OBS inga hopp.

Agility Nybörjare 

Kurs för dig som inte tränat agility innan. Även för dig som gått agility valp. För att gå kursen måste hunden vara 12 månader. Vi introducerar hinder som förekommer i hoppklass, det vill säga alla hinder utom de tre balanshindrena. Målsättningen är, att efter kursens slut ha provat på alla hinder som finns i hoppklass och enkla kombinationer. I kursen börjar vi jobba med grund handling och lättare byten. Vi jobbar med hunden lös på agilityplanen så det är bra om hunden är van att vara lös. Denna kurs kan man gå så många gånger man vill.

 • 800kr

Agility Fortsättning

Kurs för dig som gått nybörjare. I denna kurs fortsätter vi med att introducera balanshinder.  Det blir mer hinderträning, mer kombinationer och mer träning av handling. Krav är att kunna föra hunden lös med andra hundar, samt att ha gått Agility nybörjare. Denna kurs kan man gå så många gånger man vill.

 • 800kr

OBS viktigt att tänka på att din hund är frisk och i god form om du ska gå kursen.

Agility Avancerad

Kurs för dig som gått fortsättning och kan ta alla hinder självständigt. I kursen tränar vi hela banor och jobbar med förberedelser för tävling. Men kursen är även för dig som inte vill tävla utan bara vill ha roligt med din hund på en högre nivå. I kursen ser vi gärna att ni själv kommer med förslag på banor och kombinationer. Denna kurs kan man gå så många gånger man vill.

 • 800kr

OBS viktigt att tänka på att din hund är frisk och i god form om du ska gå kursen

Rallylydnad

Förkunskaper: genomförd valpkurs. Här får man lära sig dom olika momenten (skyltarna) i rallylydnad. Kursen innehåller både praktik och teori.

 • 800kr

Spårkurs Nybörjare

Denna kurs vänder sig till dig som är nybörjare och vill lära dig spåra med din hund. Spår innebär att hunden i lina, följer ett spår som en människa gått. Vi tränar både på öppen mark och i skog.

 • 900kr

Kort spårkurs

 • 500kr

Sökkurs Nybörjare

Personsök går ut på att hunden ska hitta en människa  i terrängen. Det behövs inga förkunskaper men du måste kunna ha din hund lös och den måste komma på inkallning.

 • 900kr

Tävlingslydnad

För dig som är vill tävla med din hund. En lämplig fortsättning för dig som gått Allmänlydnad och/eller Tävlingsgrundande lydnad. Här tränar vi ren momenträning. OBS! Denna kurs startar enbart när det finns instruktör att tillgå!

 • 800kr